Comuna Mânzălești (județul Buzău, Muntenia) este formată din:

 
– Beșlii
– Buștea
– Cireșu
– Ghizdita
– Gura Bădicului
– Jghiab
– Mânzălești (reședința)
– Plavățu
– Poiana Vâlcului
– Satu Vechi
– Trestioara
– Valea Cotoarei
– Valea Ursului.
 

Atracții Turistice (Tourist Attractions)


 

 • Piatra Albă “La Grunj” – este un monument al naturii, martor de eroziune format din marne albe, cu statut de rezervație geologică. Se află la confluența dintre râul Slănic și pârâul Jgheab. Prezintă o formă conică de eroziune neregulată datorată eroziunii multidirecționale.

 • Muzeul “Timpul Omului”: sat Mânzălești (lângă Piatra Albă de la Grunj), este un spațiu simbolic, care explorează legătura dintre Pământ și Om, din perspectiva Timpului. Povestea muzeului se derulează pe fundamentul Pietrei, Lutului și Sării, elementele naturale care stau la baza vieții culturale a locuitorilor din Mânzălești. Aici, fiecare obiect este încărcat cu un simbol, astfel încât fiecare țesătură, oală sau crenguță contribuie la povestea muzeului. Forma materială a obiectelor este doar un pretext, care invită călătorul să parcurgă Spațiul și Timpul.
   

   

  Muzeul este rezultatul cooperării dintre Geoparcul “Ținutul Buzăului” și comunitatea locală, cu sprijinul meșterilor, copiilor și bătrânilor satului, dar și cu ajutorul specialiștilor de la Muzeul Național al Țăranului Român.

 • Rezervația Naturală “Meledic” – include platoul și lacul “Meledic” localizate pe teritoriul administrativ al comunelor Lopătari și Mânzălești. Amplasată între 424 – 607 m altitudine, Rezervația Naturală “Meledic” include mai multe peșteri dintre care cele mai mari sunt „6S Meledic” și “Peștera cu 3 intrări”. Lacul “Meledic” (sau lacul mare) are o suprafață de aproximativ 1 ha și o adâncime maximă de 20 de metri. Exista si lacul “Castelului” care are o suprafață de 0,4 ha. Ambele sunt lacuri de apă dulce pe un munte sărat.

 • Mănăstirea Găvanu

   

  Cazare (Accommodation) – 1:

   
  Pensiune / Pension:
   

 • Meledic – 2*. Telefon: 0238 548 648, 0744 544 510, 0743 118 070, 0755 136 698. Facilități: 13 camere cu baie proprie (26 locuri), restaurant, bar.