Stațiunea Mamaia (județul Constanța, Dobrogea) este un cartier al municipiului Constanța, amplasat în partea de nord a orașului, pe o fâșie de nisip ultrafin lată de 100 – 300 m între țărmul Mării Negre și Lacul Siutghiol.
 

Hoteluri Mamaia

 
Legendele satului Mamaia
 

Se spune că Paşa de la Babadag era foarte supărat din cauza singurului său fiu, Enver, pe care îl iubea ca ochii din cap. Dar Enver, care nu era rău, dar era neascultător şi răsfăţat, îi făcea multe necazuri. Paşa ţinea două haremuri: unul mare la Babadag şi altul mai mic la Kiustengea (Constanţa) şi avea grajdurile hergheliilor la Carahaman. De câte ori mergea de la Babadag la Constanţa, se oprea la o stână dintre ghiol şi mare, care aparţinea unui cioban pe nume Costea Alisandru, căruia turcii îi spunea mai pe scurt Cogea Ali. Costea avea un prieten bun, un turc pe nume Zecherea, care îi făcea paşei cafeaua când ajungea la ei. Odată paşa se opri la stâna lui Costea, fiind însoţit de fiul său Enver. Tânărul o văzu aici pe fata lui Costea, a cărei frumuseţe era cu mult mai mare chiar şi decât a celor mai frumoase cadâne din haremurile tatălui său. Se îndrăgosti atât de tare de ea, încât nu mai vru să îşi continuie călătoria cu tatăl său, spunându-i că vrea să rămână să pescuiască la ghiol. Paşa, simţi primejdia, şi îi spuse lui Zecherea să-l anunţe pe Costea de necazul ce i l-ar putea aduce fiul său. Zecherea, care însă pusese ochii pe Lia, mama fetei, nu-i spuse nimic lui Costea, şi mai mult chiar, îl ajută pe Enver să fure fata. Pe când era urcată cu forţa în barcă, fata începu să ţipe după mama ei: Mama Lia! Mama Lia!. După mai multe încercări disperate, ea reuşi să scape din mâinile lor şi se aruncă în ghiol. Enver sări după ea, dar când a scos-o din apă a văzut că este deja moartă. Atunci, ca ieşit din minţi, începu şi el să strige: Mamaia! Mamaia! Mamaia! în loc de Mama Lia! cum strigase fata. Cu ea în braţe se îndreptă spre mare, fără să observe cum din părul despletit al fetei se scurgeau şuvoaie de apă de la ghiol, şuvoaie care creşteau încontinuu. Nefericitul Enver dispăru în mare cu fata pe care o iubea. Paşa, auzind despre tragicul sfârşit al fiului său, a ridicat o moară, spre amintire, unde a pus ca om de nădejde pe Zecherea. Dar şi acestea se scrântise puţin şi de câte ori era linişte şi moara nu mai hurduia, striga Mamaia, Mamaia! Astfel satul care a luat fiinţă cu timpul în jurul morii, s-a numit Mamaia.
 
O altă legendă spune că Mamaia era chiar Maria Huru, fiica Pârcălabului de Hotin şi soţia unui domnitor al Moldovei, Ioan Vodă cel Viteaz sau Ioan Vodă cel Cumplit, care era aşa de puternic încât lua tunul în brate şi trăgea cu el în duşmani. Dar turcii l-au prins după lupta de lângă iezerul Cahulului şi l-au rupt în bucăţi cu cămilele după trădarea lui Golia, iar pe oştenii credincioşi lui Ioan Vodă, care nu au murit în luptă, i-au luat in robie. Maria Huru, care s-a luptat şi ea cu turcii, a fost luată împreună cu fetiţa ei, de Paşa de la Silistra, când s-a întors înapoi cu oastea. Dar pentru ca era rea cu turcii, Paşa a lăsat-o pe Maria şi pe fetiţa ei, la Constanţa, cu parale multe şi cu slugi tot moldoveni, într-o casă la malul mării. Fetiţa, pe nume Constandina, creştea mare şi frumoasă, cu părul de aur ca mama ei de care trăia nedespărţită, şi căreia îi zicea Mama-ia. Dar Paşa de la Silistra, care nu uitase de frumuseţea Mariei sau Mamaiei, şi care era supărat tare că “moldoveanca poartă mereu haine negre şi este tristă tare şi face cruce multă la Dumnezeu”, şi-a pus în gând să o rapească. Era ziua pe la prânz, iar afară era foarte cald. Mamaia spăla lână la malul mării iar fetiţa ei se juca în casă. Deodata apar tâlhari cu barcă dela paşă, care o prind pe Mamaia şi o urcă în barcă şi fug. Fetiţa auzind strigătele mamei, iese repede din casă, şi când îşi vede mama răpită, începe să ţipe tare: – Mamaia… Mamaia… şi aşa mică cum era, intră în apă, să prindă barca şi să îşi salveze mama. Mamaia, speriată că fata ei se va înneca, se roagă la Dumnezeu, iar fata, în loc de apă, găseşte pe mare o punte de nisip, care duce tot drumul până la celălalt mal. Tot atunci barca dispare iar fata plânge şi fuge pe nisipul care a crescut sub picioarele ei, căutându-si mama. Oamenii din târgul de la Constanţa care ajungeau aici la mare, văzând minunea făcută şi pe fetiţă plângând, o întrebau cu mirare: Constandina ce cauţi tu acolo la mare? Dar fata cea mică şi frumoasă, plângea tare: Mamaia … Mamaia. Dar, mai spuneau turcii, “moldoveanca a făcut cruce la Allah al ei, care, ca s-o scape de ruşine, a transformat-o în punte de nisip şi a aşternut-o ca drum între ape, ca să nu i se înnece fata”.
 
Stațiunea Mamaia – perla litoralului românesc
 
Este cea mai mare stațiune de pe litoralul românesc, situată la nord de oraşul Constanța, pe un grind litoral cu o lungime de 8 km si o lățime de doar 300 m, si o plajă pe toată lungimea grindului, cu o lățime de la 100 m până la 250 m, acoperită cu un nisip foarte fin, aflate între Marea Neagră și limanul Siutghiol (“lacul lăptos” în turcește). Plaja din Mamaia coboară lin în apa mării, fiind foarte sigură pentru copii sau pentru cei care nu stiu să înoate.
 
Inițial Mamaia era un mic sătuc dobrogean pe coasta Mării Negre, locuit de pescari greci și lipoveni, ciobani români și crescători de cai tătari, numele de Mamaia provenind de la Mamai, un tătar care pe vremea stăpânirii turcești avea niste pământuri aici. Prin anul 1905, Ion Bănescu, primar al Constanței între 1905 și 1907, începe demersurile administrative pentru amenajarea unei stațiuni la nord de Constanța, astfel că în 1906 apar primele cabine de lemn reunite sub două Pavilioane, terminate cu un foișor, și o punte care înainta în mare. Inaugurarea primelor construcții are loc la 22 august 1906, după extinderea portului spre plajele din sudul Constanței și după mutarea “băilor de mare” la nord, iar noua stațiune s-a numit Băile Mamaia, în scurt timp apărând o linie de cale ferată pe traseul ocupat azi de Bulevardul Mamaia. Trenul parcurgea distanța dintre Constanța și Mamaia într-o oră și jumătate, dar calea ferată a dispărut prin 1960.
 
După inaugurare, Mamaia este arendată, primul antreprenor al stațiunii fiind Ecaterina Ionescu, care administra noua localitate și se asigura că aceasta funcționează bine. Inițial exista un plan de dezvoltare al stațiunii cu vile și hoteluri de lux, dar prima construcție mai importantă a fost un „așezământ de băi”, care îndeplinea și funcția de gară. La deschidere în 1906 peste 45.000 de turiști au ajuns la Mamaia, dintre care peste 30.000 s-au și scăldat în mare. Primele amenajări din Mamaia au fost din lemn – în special cabine în care turiștii se schimbau în costume de baie – și restaurante cu specific pescăresc. Aceste prime construcții realizate au reprezentat centrul activităților turistice din stațiune până la dispariția lor într-un incendiu în 1920.
 
După încheierea Primului Război Mondial, stațiunea se dezvoltă și mai mult odată cu amenajarea reședinței de vară a familiei regale în actualul Club Castel. În 1934 apare “primul hotel” care era doar o vilă mai mare iar din 1935, anul construirii Cazinoului, Mamaia devine și destinație de jocuri de noroc. Primul mare hotel construit este Rex, apărut în 1936. În perioada comunistă, prin 1957 apar hotelurile-bloc, primele fiind Parc și București (azi IAKI), dar sunt realizate multe construcții fără un plan de urbanizare, pentru a putea primi valul de oameni ai muncii (turiști) din România dar și mulți turiști străini, atrași de nisipul fin din Mamaia. În anii ’60, Mamaia se afla printre cele mai atractive destinații din sud-estul Europei.
 

 

Dezvoltarea stațiunii s-a realizat în două etape: între 1959-1965 s-a dezvoltat partea de sud, iar partea nordică a fost ridicată în mare parte în timpul lui Ceaușescu, între 1982-1985, când Mamaia devine un mare „aspirator de valută”, atrăgând turiști români și din celelalte țări comuniste, dar și mulți „oaspeți” din „țările imperialiste”, membri sau alegători ai partidelor comuniste de acolo, bucuroși să-și cheltuiască banii de vacanță într-o „țară socialistă” unde prețurile erau, pentru ei, foarte mici. În paralel cu spațiile de cazare, în Mamaia apar și restaurante, cinematografe, discoteci, dar și un teatru de vară.
 
După 1989, Mamaia este „uitată” de turiștii străini, devenind o destinație foarte căutată de turiștii români, deoarece dispar „biletele de vacanță” comuniste cu care “oamenii muncii” puteau merge doar în anumite stațiuni, mai putin în Mamaia unde veneau preponderent turiștii străini sau nomenclaturiștii. Prin anii ’90, litoralul românesc ajunge într-o stare jalnică. Mamaia își pierde faima din trecut, iar statul începe să vândă hotelurile pe care le administra în perioada comunistă. Noii proprietari investesc în renovarea și reamenajarea a unei părți dintre hotelurile existente, dar apar și hoteluri noi și o nouă viziune de dezvoltare a stațiunii. Se ridică traseul telegondolei iar spre nord apar proiecte imobiliare care schimbă fața stațiunii. În prezent, Mamaia urmărește readucerea turiștilor străini și prelungirea sezonului pe câteva luni.
 

Atracții Turistice (Tourist Attractions)


 

Marea Neagră
Marea Neagră
The Black Sea

Amplasată între Europa și Asia, având ca state riverane Rusia, Ucraina, România, Bulgaria, Turcia și Georgia, are o salinitate medie de 17 g/l față de 37 g/l în alte mări și oceane, iar litoralul românesc are 245 km. […..] / Located between Europe and Asia, bordering Russia, Ukraine, Romania, Bulgaria, Turkey and Georgia, has an average salinity of 17 g/l versus 37 g/l for other seas and oceans, and the Romanian shore is 245 km long. […..]

Telegondola Mamaia
Aqua Magic
Mamaia Nightlife
  Mamaia Telegondola
  Mamaia Aqua Magic
  Mamaia Nightlife

Siutghiol
Mamaia Faleza
Mamaia Water Sports
  Siutghiol
  Mamaia Faleza
  Mamaia Water Sports


 

 • Satul de Vacanță – este un loc popular pentru cei care petrec concediul sau doar câteva zile sau sunt în trecere prin stațiunea Mamaia. Este amenajat în sudul stațiunii Mamaia, între lacurile Tăbăcărie și Siutghiol, în apropiere de Telegondolă, Aqua Magic, Luna Park, City Park Mall, Delfinariu, Planetariu și Expoziția de Păsări Exotice. La origini, Satul de Vacanță a fost conceput ca un complex de restaurante care să reunească specificul culinare ale provinciilor românești. De aceea, mai toate localurile amenajate aici au nume sugestive: Casa Prahoveană, Casa Vâlceană, Casa Dobrogeană sau Casa Argeșeană. De-a lungul timpului, pe lângă aceste “Case” au fost deschise peste 300 de locuri de cazare, multe alte restaurante, terase, galerii comerciale sau tarabe cu suveniruri de toate felurile, Satul de Vacanță devenind un loc polivalent, plin de culoare, unde turiștii se pot plimba, pot face cumpărături sau pot mânca preparate diverse (foarte apreciate sunt celebrele hamsii prăjite, însoțite de o halbă cu bere). Atracția principala a Satului de Vacanță este LUNA PARK, parc de distracții plin de lumini și jocuri colorate. O mulțime de instalații vor capta atenția și purta într-o aventură plină de adrenalină, fiind disponibile trenulețe și carusele pentru cei mici, dar și instalații pentru a oferi senzații tari celor mari (centrifugă, roller – coaster, ciocane, etc.). Pentru a admira împrejurimile de la înălțime există o roată mare, care oferă o panoramă superbă asupra stațiunii Mamaia și a orașului Constanta. Satul de Vacanță este locul care nu trebuie ratat de familiile cu copii care vin în concediu, oferind posibilități de distracție pentru cei mici (trenulețe, mașinuțe), dar și pentru tineri și părinți (tenis de masă sau biliard).

   

  Cazare (Accommodation) – 93:

   
  Hotel:
   

 • Agapi – 3*. Telefon: 0726 832 740, email: office@hotelagapi.ro, rezervari@hotelagapi.ro. Facilități: 18 camere (36 locuri).

 • Albatros – 3*. Telefon: 0241 831 381, email: office@hotelalbatros.ro. Facilități: 48 camere (90 locuri).

 • Alcor – 3*. Telefon: 0730 629 858, email: hotelalcor@gmail.com. Facilități: 119 camere (238 locuri).

 • Alma – 3*, Zona Perla. Telefon: 0341 462 333, email: mamaiahotelalma@gmail.com. Facilități: Amplasat la 150 de metri de plajă, în apropiere de Aqua Magic, hotelul dispune de 24 camere (45 locuri) cu baie proprie, balcon, restaurant cu 80 de locuri, terasă cu 50 de locuri.

 • Ambasador – 4*, b-dul. Mamaia. Telefon: 0241 831 941, 0757 049 135, email: hotel@ambasadormamaia.ro. Facilități: 129 camere (258 locuri).

 • Amiral – 4*. Telefon: 0241 831 460, 0372 791 722, 0372 788 180, 0721 291 717, email: amiral.mamaia@unita-turism.ro, unitatour@unita-turism.ro. Facilități: Amplasat pe plajă, în nordul stațiunii, hotelul dispune de 120 camere (240 locuri) cu baie proprie, balcon, unele au vedere la mare, restaurant, posibilitate all inclusive, bar de zi, sală de conferințe, centru SPA, saună, sală fitness, piscină, este permis accesul cu animale de companie.

 • Apollo – 2*, b-dul. Mamaia. Telefon: 0241 831 804, 0241 831 816. Facilități: 114 camere (228 locuri).

 • Astoria – 3*. Telefon: 0241 831 055, 0748 960 840, email: astoriagrandhotel@yahoo.com. Facilități: Amplasat în centrul staţiunii Mamaia, la 50 de metri de plajă, hotelul dispune de 197 camere (394 locuri) cu baie proprie, restaurant, bar, terasă.

 • Aurora Superior – 2*+. Telefon: 0241 831 044, 0241 831 067, 0241 831 279, 0241 831 280, 0728 330 473, email: rezervari@hotelaurora.ro, aurora.mamaia@gmail.com. Facilități: Amplasat la 25 de metri de plajă, aproape de Aqua Magic și de telegondolă, hotelul dispune de 343 camere (686 locuri) cu baie proprie, restaurant cu 600 de locuri, bar de zi, terasă, piscină exterioară, loc de joacă pentru copii.

 • Bavaria Blu – 4*. Telefon: 0241 831 443, 0752 004 236, 0749 165 453, 0734 991 902, email: office@bavariablu.ro, rezervari@bavariablu.ro. Facilități: 139 camere (241 locuri).

 • Bicaz – 3*. Telefon: 0241 831 600, 0731 795 598, email: office@hotelbicaz.ro.

 • Bueno – 3*, pe Faleză, lângă Restaurant Dorna. Telefon: 0341 441 141, email: office@hotelbueno.ro. Facilități: 36 camere (72 locuri).

 • Bulevard – 4*, b-dul. Mamaia, nr. 294, Zona Delfinariu. Telefon: 0241 831 533, 534, 031, email: receptie@complexbulevard.ro, hotel@complexbulevard.ro. Facilități: 71 camere (142 locuri).

 • By Tony – 4*. Telefon: 0241 831 030, 0722 294 608, 0722 662 977, email: bytony@adslexpress.ro. Facilități: 15 camere (30 locuri).

 • Calla Inn – 2*. Telefon: 0241 666 111, 0737 515 915, email: rezervari@hotelcalamamaia.ro, manager@hotelcalamamaia.ro.

 • Caraiman – 3*, B-dul Mamaia. Telefon: 0747 060 561, 0751 022 293, email: office@caraimanmamaia.ro. Facilități: Amplasat pe malul lacului Siutghiol, la 200 de metri de plajă, hotelul dispune de 307 camere (614 locuri) cu baie proprie, restaurant, bar, sală de conferințe, terasă, grădină, piscină, loc de joacă pentru copii.

 • Central – 3*. Telefon: 0241 831 740, 0241 831 679, 0241 831 037, 0735 405 890, email: office@centralmamaia.com, rezervari@centralmamaia.com.

 • Comandor – 4*. Telefon: 0241 831 138, 0372 743 741, 0372 791 723, 0721 291 718, email: comandor.mamaia@unita-turism.ro, unitatour@unita-turism.ro. Facilități: 126 camere (252 locuri).

 • Complex Mediteranean – 3*. Telefon: 0241 486 600, 0752 003 601, email: office@complexmediteranean.ro. Facilități: Amplasat pe plajă, în centrul stațiunii, hotelul dispune de 280 camere, 12 apartamente și 6 garsoniere (614 locuri) cu baie proprie, restaurant cu 600 de locuri, sală de spectacole, karaoke, sală de jocuri (tenis de masă), teren de tenis, baschet, fotbal, mini-cinema, sală de fitness, plajă privată cu șezlong.

 • Condor – 4*. Telefon: 0241 831 142, 0241 831 759, 0241 831 758, email: office@hotelcondormamaia.ro, reception@hotelcondormamaia.ro. Facilități: Amplasat pe plajă, în nordul stațiunii, hotelul dispune de 139 camere (272 locuri) cu baie proprie, balcon, unele au vedere la mare, restaurant, posibilitate all inclusive, bar de zi, sală de conferințe, centru SPA, saună, sală fitness, piscină, este permis accesul cu animale de companie.

 • Dacia Sud – 3*. Telefon: 0241 831 812, 0241 831 872, 0241 831 873, email: office@dacia-sud.ro, rezervari@dacia-sud.ro, dacia_sud@yahoo.com. Facilități: 136 camere (272 locuri).

 • Delfin – 2*. Telefon: 0241 831 640. Facilități: Amplasat la 50 de metri de plajă, hotelul dispune de 139 camere (278 locuri) cu baie proprie.

 • Del Mar – 4*. Telefon: 0241 879 111, 0752 100 555, email: office@hoteldelmar.ro. Facilități: 90 camere (180 locuri).

 • Delta – 2*. Telefon: 0241 831 965, email: rezervari@deltavacanta.ro. Facilități: 135 camere (270 locuri).

 • Doina – 3*. Telefon: 0241 831 815. Facilități: 286 camere (497 locuri).

 • Dorna – 3*. Telefon: 0241 83 16 39, 0758 888 842, email: office@hotel-dorna.ro. Facilități: 149 camere (298 locuri) cu baie proprie cu cadă, restaurant, sistem all inclusive, bar, piscină în aer liber, plajă privată, loc de joacă pentru copii.

 • Dunărea – 3*. Telefon: 0241 831 894, 0241 879 033, 0733 443 577, email: office@hoteldunarea.ro. Facilități: Amplasat la 50 de metri de plajă, lângă Aqua Magic, hotelul dispune de 125 de camere și 10 apartamente (270 locuri) cu baie proprie.

 • Elegance – 3*. Telefon: 0722 316 066.

 • Flora – 3*. Telefon: 0241 831 889, 0241 831 059, email: office@hotelfloramamaia.ro, rezervari@hotelfloramamaia.ro. Facilități: Amplasat în centrul stațiunii, pe faleză, între Satul de Vacanță și Cazinou, la 300 de metri de Aqua Magic și Telegondolă, hotelul este construit perpendicular pe țărmul mării și dispune de 339 de camere (646 locuri) cu o priveliște laterală la mare sau lacul Siutghiol, cu baie proprie și balcon spațios, 2 restaurante, bar de zi, piscină, plajă proprie, beach bar, 2 săli de conferințe.

 • Florida – 3*. Telefon: 0341 446 374, 0341 780 137, 0756 111 827, 0743 189 254, email: office@floridamamaia.ro. Facilități: 88 camere (178 locuri).

 • Ges – 4*, Faleza Cazino. Telefon: 0721 078 827, email: adriana@hotelges.ro. Facilități: Deschis tot timpul anului, hotelul dispune de 39 de camere (90 locuri) spațioase, personalizate individual, decorate în stil franțuzesc cu mobilă din stejar masiv, cu baie proprie și balcon, 2 restaurante și un grill self service, loc de joacă pentru copii cu jocuri de creație și imaginație.

 • Grand Hotel Rex – 5*. Telefon: 0241 831 595, 0727 361 276. Facilități: 102 camere (210 locuri).

 • Hawaii – 4*. Telefon: 0241 485 148, 0735 909 053, email: contact@hotelhawaii.ro. Facilități: Amplasat pe plajă, hotelul dispune de 5 camere și 25 de apartamente (60 locuri) cu baie proprie, cu vedere frontală la mare, restaurant.

 • Hefaistos – 3*, b-dul Mamaia, zona Cazino. Telefon: 0372 273 600, email: mamaia@hotel-hefaistos.ro. Facilități: Amplasat în centrul stațiunii, lângă Cazino, la 100 de metri de plajă, hotelul dispune de 50 camere (100 locuri) cu baie proprie.

 • Histria – 2*. Telefon: 0724 820 610, 0731 282 311, email: complexmamaiahistria@yahoo.com.

 • Iaki – 4*. Telefon: 0241 480 078, 0241 831 025, email: reception@iaki.ro, reservation@iaki.ro. Facilități: Amplasat pe plajă, hotelul dispune de 84 de camere și 38 de apartamente (250 locuri) cu baie proprie, unele au vedere la mare, 2 restaurante, terasă, piano bar, centru de conferințe cu 4 săli, centru SPA, saună, sală fitness, piscină interioară, jacuzzi, solar, piscină acoperită, teren de sport mixt de fotbal și tenis, teren de joacă pentru copii.

 • Imago – 4*, zona sens giratoriu 3. Telefon: 0733 758 498, 0724 699 516, email: office@hotelimago.ro.

 • Jijo’s – 2*. Telefon: 0241 831 958, 0241 546 196, 0751 515 456, email: jijoshotel@gmail.com.

 • Laguna – 4*. Telefon: 0341 454 466, 0341 454 467, 0723 562 167, email: office@hotel-laguna.ro, sales@hotel-laguna.ro.

 • Lido – 3*. Telefon: 0241 831 818, email: hotel_lydo@yahoo.com. Facilități: Amplasat pe plajă, hotelul dispune de 129 camere (250 locuri) cu baie proprie, balcon, restaurant, terasă, sală de conferințe cu 100 de locuri.

 • Lotus – 2*. Telefon: 0241 831 147, email: stefanionescu.ip@gmail.com, hotellotusmamaia@gmail.com. Facilități: 131 camere (262 locuri).

 • Majestic – 3*. Telefon: 0241 831 155, 0755 108 648, 0737 532 575, email: contact@majesticmamaia.ro. Facilități: Amplasat în centrul stațiunii, la 50 de metri de plajă lângă zona de promenadă, hotelul dispune de 262 camere (524 locuri) cu baie proprie și balcon, 4 restaurante a-la-carte, bar, sală fitness, piscină în aer liber, piscină pentru copii, saună, teren de sport, loc de joacă pentru copii.

 • Malibu – 4*, b-dul. Mamaia, nr. 316. Telefon: 0241 831 404, 0241 485 836, email: rezervari@hotelmalibu.ro, office@hotelmalibu.ro. Facilități: Amplasat pe plajă, hotelul dispune de 157 camere (314 locuri) cu baie proprie, balcon, unele au vedere la mare, restaurant, centru de conferințe cu 4 săli, sală recepții cu 300 de locuri, centru SPA, jacuzzi, saună, sală fitness, piscină exterioară pe plajă.

 • Mamaia – 5*. Telefon: 0725 216 513, email: hotelmamaia@yahoo.com.

 • Marea Neagră – 3*. Telefon: 0241 831 206, 0241 831 292, 0769 630 639, email: rest_marea_neagra@yahoo.com.

 • Metropol – 2*.

 • Mizuumi – 4*, b-dul. Mamaia, nr, 431 A. Telefon: 0731 500 500, 0735 700 700, email: office@mizuumi.ro.

 • Modern – 4*. Telefon: 0241 831 975, 0758 888 890, email: office@hotel-modern.ro. Facilități: Amplasat perpendicular pe plajă, hotelul dispune de 173 camere (312 locuri) cu baie proprie, balcon, restaurant, terasă, bar de zi, sistem all inclusive, sală de conferințe cu 70 de locuri, piscină descoperită, sală de fitness, saună, teren de volei.

 • Național – 2*. Telefon: 0754 073 388.

 • On Plonge – 4*, b-dul. Mamaia, Zona Debarcader. Telefon: 0724 368 327, email: reservationsonplongejr@yahoo.com.

 • Orfeu – 3*. Telefon: 0241 831 180, 0372 704 857, 0721 291 721, email: orfeu.mamaia@unita-turism.ro, unitatour@unita-turism.ro. Facilități: 99 camere (198 locuri).

 • Ovidiu – 2*.

 • Oxford – 3*.

 • Palas – Pelican – 4*. Telefon: 0241 831 015, 0726 377 977, email: palaspelican@yahoo.com. Facilități: Amplasat la 50 de metri de plajă, hotelul dispune de 104 camere și 40 de apartamente (288 locuri) cu baie proprie, restaurant, terasă, sală de conferințe, piscină descoperită.

 • Palm – Beach – 5*.

 • Parc – 4*. Telefon: 0241 831 326, 0733 680 631, email: receptie@parcmamaia.ro. Facilități: 315 camere (523 locuri).

 • Patria – 2*.

 • Perla – 3*. Telefon: 0241 831 995, 0241 831 733, 0742 224 600, email: perlamamaia@yahoo.com. Facilități: Amplasat la 50 de metri de plajă, aproape de Aqua Magic și de Satul de Vacanță, hotelul dispune de 219 camere (438 locuri) cu baie proprie, vedere la mare, 3 restaurante cu specific românesc și internațional, cramă, bar, sală de conferințe cu 200 de locuri, piscină exterioară, sală de fitness.

 • Pescăruș – 2*.

 • Piccadilly – 2*. Telefon: 0241 831 884, 0371 074 415, email: office@piccadilly.ro. Facilități: Amplasat pe malul lacului Siutghiol la 100 de metri de plajă, hotelul dispune de 193 camere (386 locuri) cu baie proprie, balcon, restaurant cu 240 de locuri, terasă cu 100 de locuri cu vedere spre lac, sală de conferințe cu 80 de locuri, școală de windsurfing, loc de joacă pentru copii.

 • Prestige – 4*. Telefon: 0241 879 000, 0241 879 035, 0732 312 020. Facilități: 32 camere (62 locuri).

 • Ramada by Wyndham – 4*, zona Bowling, în spatele Satului de Vacanță, lângă lacul / parcul Tăbăcăriei. Telefon: 0785 726 232, email: frontdesk@ramadaconstanta.ro. Facilități: Amplasat la 5 minute de plajă și la 700 de metri de Aqua Magic, hotelul dispune de 170 camere (340 locuri) cu baie proprie, restaurant, bar, sky bar, 4 săli de conferințe cu 220, 80, 80 și 35 de locuri.

 • Regal – 4*, b-dul. Mamaia, nr. 471. Telefon: 0341 439 428, 0241 831 525, email: office@hotel-regal.ro, rezervari@hotel-regal.ro. Facilități: 46 camere (92 locuri).

 • Rex – 5*. Telefon: 0241 831 595, 0727 361 276.

 • Richmond – 4*. Telefon: 0241 879 073, 0770 898 002, 0722 590 498, email: office@richmondhotel.ro, reservations@richmondhotel.ro. Facilități: Amplasat în centrul stațiunii la 50 de metri de plajă, hotelul dispune de 51 camere (98 locuri) cu baie proprie, restaurant, centru de fitness și SPA, sală de conferințe cu 80 de locuri.

 • Riviera – 3*. Telefon: 0241 831 019, 0241 831 230, email: office@hotelriviera.ro.

 • Romantic – 3*. Telefon: 0341 420 333, 0722 501 974, email: receptie@hotelromantic.ro. Facilități: 17 camere (34 locuri).

 • Savoy – 4*. Telefon: 0241 606 900, 905, 908, email: rezervari@savoyhotel.ro. Facilități: Amplasat pe plajă, hotelul dispune de 137 de camere (274 locuri) cu baie proprie, balcon, unele au vedere la mare, restaurant, terasă, bar în hotel și pe plajă, facilități all inclusive, piscină exterioară, săli de conferințe, locuri de joacă pentru copii, teren de volei pe plajă, sunt acceptate animale de companie.

 • Scandinavia – 4*, B-dul Mamaia, nr. 443. Telefon: 0241 607 000, 0730 717 238.

 • Scapino – 4*. Telefon: 0341 180 025, email: office@hotelscapino.ro. Facilități: 33 camere (66 locuri).

 • Select – 2*. Telefon: 0241 480 086, email: hotelselectmamaia@gmail.com. Facilități: 135 camere (208 locuri).

 • Siret – 3*. Telefon: 0241 831 435, 0241 831 263, 0241 831 160, 0755 110 227, email: office@hotel-siret.ro, rezervari@hotel-siret.ro. Facilități: 168 camere (336 locuri).

 • Solero – 3*, Faleza Mamaia. Telefon: 0341 111 270, email: soleabeach@gmail.com. Facilități: 18 camere (36 locuri).

 • Splendid – 4*. Telefon: 0341 412 541, 0729 084 128, email: office@splendidhotel.ro, rezervari@splendidhotel.ro. Facilități: 57 camere (114 locuri).

 • Sulina Internațional – 3*. Telefon: 0728 330 703, 0728 330 704, email: contact@hotelsulinamamaia.ro. Facilități: 154 camere (182 locuri).

 • Ten Victory – 3*. Telefon: 0241 831 153, 0735 234 818, 0724 008 174.

 • Tomis – 3*, b-dul. Mamaia, nr. 253. Telefon: 0241 831 682, email: receptie@tomishotel.ro. Facilități: 186 camere (372 locuri).

 • Tomis Garden – 3*, b-dul. Mamaia, nr. 430 A. Telefon: 0241 480 975, 0737 144 804, email: contact@tomisgarden.ro. Facilități: 31 camere (80 locuri).

 • Unirea – 2*.

 • Vega – 5*. Telefon: 0241 607 607, email: sales@hotelvega.ro. Facilități: 123 camere (246 locuri) cu baie proprie, restaurant, sky bar cu vedere la mare, sală de conferințe, sală de fitness, beauty center, piscină exterioară, cea mai întinsă plajă privată din Mamaia și certificată Blue Flag – Vega Vintage Beach – cu 250 de șezlonguri și centru de masaj, loc de joacă pentru copii, sporturi acvatice: ski-jet, hidrobicicletă, caiac, șalupă de agrement cu echipament de schi nautic, banană și sporturi pe nisip: volei, fotbal, centru SPA.

 • Venus – 2*.

 • Victoria – 3*. Telefon: 0241 480 390, 0728 928 773, email: rezervari@hotelvictoria.ro. Facilități: Amplasat la 50 de metri de plajă, hotelul dispune de 330 camere (660 locuri) cu baie proprie, balcon (fără cele de la etajul 1), două restaurante, sistem all inclusive.

 • Voila – 3*. Telefon: 0747 060 561, 0751 022 293, email: office@voilamamaia.ro. Facilități: Amplasat pe malul lacului Siutghiol, la 200 de metri de plajă, hotelul dispune de 201 camere (402 locuri) cu baie proprie, restaurant, bar, sală de conferințe, terasă, grădină, piscină, loc de joacă pentru copii.

 • Zenith Conference & SPA – 4*. Telefon: 0372 418 499, 0732 121 606, email: bookings@zenithhotel.eu. Facilități: Amplasat în nordul stațiunii, pe plajă, aproape de cluburile Fratelli, Ego, Princess sau Crema Summer Club, hotelul dispune de 288 camere (636 locuri) cu baie proprie și balcon cu vedere la mare, restaurant cu terasă cu vedere la mare, bar, pool bar, piscină exterioară cu 60 de locuri, plaja Zenith cu nisip cu 300 de șezlonguri, cel mai mare bar cu terasă de pe litoral, centru de conferințe, centru SPA, loc de joacă pentru copii.
   
  Pensiune / Pension:
   

 • Enigma Resort – 3*. Telefon: 0241 831 145, 0770 557 085, email: balcan.expres@yahoo.com.
   
  Villa:
   

 • Afrodita – str. D2, nr. 32. Telefon: 0747 929 865. Facilități: 10 camere (28 locuri).

 • Ami – 3*, b-dul. Mamaia, nr. 282. Telefon: 0341 463 994, 0758 236 864, email: contactvilaami@yahoo.com.

 • Blue Beach Studios – 3*, zona Mamaia Nord, Aleea Lamia, nr. 6. Telefon: 241 486 800, 241 486 801, email: info@bluebeach.ro.

 • Coquette – str. D 13, nr. 30. Telefon: 0741 245 032. Facilități: 9 camere (25 locuri).

 • Piraților – b-dul. Mamaia Nord, nr. 75 A. Telefon: 0734 885 099. Facilități: 10 camere (24 locuri).

 • Promesse – 3*, pe malul lacului Siutghiol în zona Cazinoului. Telefon: 0241 831 652, email: vila.promesse@gmail.com.

 • Sky – 3*, la intrarea în Mamaia dinspre Constanța, str. Vasile Lupu, nr. 33. Telefon: 0724 699 516, 0763 637 734, email: office@vilasky.ro.

 • Victoria – str. T4, nr. 51. Telefon: 0727 141 511. Facilități: 5 camere (10 locuri).