Gura Portiței (județul Tulcea)
 

Amplasată pe malul complexului lagunar Razim – Sinoe, în partea sudică a Deltei Dunării, pe o fâșie de nisip care desparte Lacul Golovița de Marea Neagră, Gura Portiței este o zonă unică din deltă datorită amplasării ei la confluența a două habitate diferite – cel deltaic si cel marin. Pornind de aici se pot face ample expediții cu barca pentru a descoperi peisajul unic al deltei, sau plimbări pe plajele însorite de la malul mării. Inițial un sat pescăresc, atestat pe hărți încă din anul 1710, Gura Portiței (Portița) este cunoscută în prezent ca unul dintre cele mai retrase și liniștite locuri de pe litoralul românesc, alternativă pentru Vama Veche, devenită prea populară și aglomerată în ultima vreme. La Gura Portiței se poate ajunge cu vaporașul, de la Jurilovca, sau cu autovehicule speciale pe drumul de coastă dinspre Constanța, de la Vadu pe la Periboina, sau de la Sfântu Gheorghe din Deltă.
 

Gura Portiței: Atracții Turistice (Tourist Attractions)

 

Marea Neagră
Marea Neagră
The Black Sea

Amplasată între Europa și Asia, având ca state riverane Rusia, Ucraina, România, Bulgaria, Turcia și Georgia, are o salinitate medie de 17 g/l față de 37 g/l în alte mări și oceane, iar litoralul românesc are 245 km. […..] / Located between Europe and Asia, bordering Russia, Ukraine, Romania, Bulgaria, Turkey and Georgia, has an average salinity of 17 g/l versus 37 g/l for other seas and oceans, and the Romanian shore is 245 km long. […..]

 
Cazare (Accommodation) Gura Portiței (1):
 
Sat de vacanță / Holiday Village:
 

  • Complex Eden – 1* / 3*, stațiunea Gura Portiței, Jurilovca, județul Constanța. Telefon: 0724 214 224, 0722 555 645, email: rezervari@guraportitei.ro, receptie@guraportitei.ro. Facilități: 46 camere și 4 apartamente (100 locuri) în 15 vile de 3* și 30 camere (60 locuri) în 30 de căsuțe de lemn de 1*, restaurant, închiriere de bărci cu rame, hidrobiciclete, teren de tenis și volei, excursii cu vaporul și șalupa în Deltă, transfer din Jurilovca cu șalupa rapidă.