Oraşul Băile Olănești (județul Vâlcea, Oltenia) este format din:

 
– Cheia
– Comanca
– Gurguiata
– Livadia (reședința)
– Mosoroasa
– Olănești
– Pietrișu
– Tisa.
 

Băile Olănești și Apa Vieții:
 
La 18 kilometri vest de municipiul Râmnicu Vâlcea, la altitudinea de 450 metri, se află stațiunea balneoclimatică permanentă Băile Olănești, celebră pentru Izvoarele de Aur care se află aici și pentru minunile pe care apele minerale iodurate, bromurate, sodice, calcice, sulfuroase și clorurate ale acestor izvoare le fac asupra sănătătii. În completarea lor, aerul curat, frumusetea peisajelor montane și a rezervațiilor naturale sau solitudinea schiturilor îmbină în mod armonios efectele terapeutice asupra organismului cu cele asupra sufletului. Modernizarea stațiunii Băile Olănești a cuprins investiții atat în străzile și aleile din stațiune și în reamenajarea Parcului Central, cât și în piscine interioare dotate cu săli de sport și relaxare, baze de tratament, stațiunea fiind deschisă tot timpul anului. Băile Olănești se află în top 5 ca număr de turiști in România dar este pe primul loc ca număr de izvoare (35 de izvoare naturale și ape colectate în puțuri si galerii), ca debit total al acestora și ca varietate a compoziției și concentrației apelor minerale.
 
Terapia cu ape minerale a evoluat mult în timp în urma progreselor din domeniul medicinei, chimiei sau biochimiei și a corelării acestora cu dezvoltarea fiziologiei și a metodelor clinice de diagnostic, astfel ca potențialul curativ al apelor minerale de la Băile Olanesti este valorificat din ce în ce mai bine. În prezent 15 izvoare minerale sunt utilizate în cura internă în timp ce două izvoare și patru sonde cu apă minerală sunt folosite pentru cura externă (balneație). În cura internă se administrează în mod curent pană la 6 prize de apă zilnic, pe cât posibil direct de la sursă, însă tratamentul trebuie monitorizat de un medic curant care poate stabili dozarea corectă și recomandările necesare în funcție de starea clinică si istoricul pacientului. Din pacate apele minerale ale acestor izvoare își pierd stabilitatea în contact cu aerul și își modifică aspectul și acțiunile terapeutice în câteva ore. Din acest motiv aceste ape nu se imbuteliază iar tratamentul este eficient doar la Olănesti.
 
Scurt istoric:
 
Legenda spune că romanii cunoșteau puterea miraculoasă a apelor minerale aflate în stațiunea Băile Olănești, ziduri vechi din piatră rămânând peste veacuri ca urme ale trecerii lor prin aceste locuri, însă prima atestare documentară a localității datează din 19 iulie 1527 în timp ce izvoarele de ape minerale sunt menționate pentru prima oară într-un hrisov din anul 1760. Efectele miraculoase ale “apelor tămăduitoare” aflate pe moșia clucerului Toma Olănescu se pare că erau cunoscute în 1821 de Tudor Vladimirescu și boierii săi care se retrăgeau la Olănești. Primele analize chimice ale compoziției acestor ape minerale sunt facute de dr. farmacist Karl Friedrich Siller în 1829 – 1830 venit cu armata rusă la București și care primește ordin să studieze toate izvoarele cu ape minerale din nordul Olteniei.
 
Până în 1830 clucerul Toma Olănescu construiește 5 camere cu băi pentru “adăpostirea pe gratis a bolnavilor militari care vor avea necesitate de băi minerale” împreună cu multe alte nămestii (clădiri) cu camere de locuit și cu băi pentru cei veniți la tratament, clădiri care pentru o sumă plătită de Stat, le pune la dispoziția militarilor care aveau nevoie de îngrijiri medicale și care erau aduși cu ambulanțele militare de la diferite regimente. Din 1832 până aproape de Unirea Principatelor în 1859, izvoarele minerale de la Olănești sunt folosite intens de Serviciul Sanitar Militar.
 
În 1837 Toma Olănescu îl cheamă pe dr. Stefan Vasile Episcopescu să facă o nouă analiză a apelor minerale, iar în 1853-1854 se face o nouă analiză de către Petrache Poenaru, și ulterior de către profesorul de chimie Alexe Marin. In 1869 dr. Carol Davilla care vizitase Olănesti impreună cu elevii școlii de medicină din București, îl deleagă pe chimistul Bernath Lendway să facă o nouă analiză a izvoarelor. Acesta comunică rezultatul la 14 iunie 1869 printr-o telegramă în care își manifestă surprinderea și încântarea, numind apele ca fiind “de natură extraordinară“. În 1873 mai multe sticle cu ape minerale de la Olănești sunt trimise la Expoziția Internațională de la Viena, unde, dupa ce sunt din nou examinate, obțin Medalia de Aur, moment dupa care multi bolnavi din toate colțurile Europei vin să se trateze în stațiunea Olănești unde initial sezonul dura de la 20 mai la 15 septembrie.
 
Generalul dr. N. Popescu – Zorileanu, întemeietorul stațiunii Govora, publică în 1882 rezultatul studiilor sale în lucrarea “Apele minerale de la Olănesti” și împreună cu dr. Văleanu care a studiat și el aceste ape minerale, vine cu detașamente de soldați la tratament. Băile Olănești devine cea mai importantă statiune balneară a României. În 1894 prin licitație publică moșia Olănești este cumparată cu 455.000 lei de frații Constantin, Gheorghe și Dumitru Bădescu care însă intră în posesia moșiei deabia 3 ani mai târziu. Motivul este unul tragic. În noaptea de 23/24 iunie 1895 o ploaie torențială în cantități neobișnuite distruge stațiunea și localitățile de pe valea râurilor Olănești, Cheia și valea Muresenilor, toate casele din stațiune fiind puse la pamant de apa care a atins în unele zone și 11 metri peste nivelul normal. Stațiunea renaște datorita lui Dumitru Bădescu iar în 1899 după înlaturarea aluviunilor aduse de ape, dr. Stefan Minovici face din nou analiza apei minerale de la izvorul Sf. Dumitru (izvorul nr. 1) și sursele A si B (izvoarele nr. 7 si nr. 14). În 1902 Dumitru Bădescu ramas singurul proprietar al moșiei Olănești, alocă pentru refacerea stațiunii și a băilor și izvoarelor minerale suma de 868.000 lei. În același ani toate izvoarele sunt analizate chimic de prof. dr. Grigore Pfeiffer care le numerotează pentru prima oară, în forma în care sunt cunoscute azi.
 

 

În 1904 în stațiunea Olănești funcționa un hotel cu 40 de camere și un alt hotel din paiantă care avea un salon restaurant, un salon pentru cafenea și o bucatarie, precum și o sală mare cu 12 cabine pentru baie. În 1905 incepe construirea unui stabiliment pentru băi cu 60 de cabine care funcționează și azi, apoi se construiesc două hoteluri cu parter și etaj cu o capacitate de 100 de paturi fiecare. După incheierea primului război mondial în 1919, Dumitru Bădescu și asociatul său dr. Ion Puțureanu, nu mai pot susține activitatea de reluare a activității balneare și modernizarea stațiunii, vânzând toate proprietățile către banca Marmorosch-Blank care impreună cu Banca de Scont a României înființează în 1925 societatea pe acțiuni “Olănești S.A.” Se reanalizează din nou apele minerale și impactul acestora asupra sănătății umane, se realizează ample lucrări de modernizare a infrastructurii și se construiesc unități de cazare, astfel că în perioada 1937 – 1943 numărul vizitatorilor depăseste 3.000 de persoane/an. În 1948 sunt naționalizate toate cele 34 de unități de cazare din stațiune iar în septembrie 1950 localitatea Băile Olănești devine oraș, în 1951 se înființează “Intreprinderea Balneară de Stat Olănești” care administra 13 vile cu o capacitate de 665 de locuri și toate bazele de tratament iar din 1953 stațiunea are activitate balneară permanentă. În vara anului 1969 un alt potop se abate asupra stațiunii ingropând cateva izvoare și făcând și victime omenesti – 6 turiști. Izvoarele sunt reamenajate iar capacitatea de cazare extinsă. La 30 aprilie 1984 se dă in funcțiune hotelul Olănești cu 425 locuri iar în august 1987 hotelul Parâng (al sindicatelor) cu 760 locuri. La 12 octombrie 2011 apare Hotarârea Nr. 1016 a Guvernului României privind acordarea statutului de stațiune balneoclimatică pentru 6 localități din România, inclusiv Băile Olănești.
 

Apele minerale – calități terapeutice:
 
Institutul National de Recuperare, Medicină Fizică si Balneo-Climatologie din Bucuresti a stabilit atestarea terapeutică si recomandările medicale pentru apele minerale de la Băile Olănesti, unul din putinele locuri din Romania unde se efectueaza tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii cu diverse afectiuni alergice, prin injectii cu apa minerala sulfuroasa izotona recoltata direct de la sursa. Zacamantul hidro-mineral Baile Olanesti este exploatat prin izvoare si foraje ale carui rezerve au fost omologate de Comisia Republicana de Rezerve Geologice. Din cele 23 de surse hidro-minerale cu rezerve omologate in 1980 (in prezent 28 de surse), se afla in exploatare 16 (14 izvoare si 2 foraje) din care 13 sunt pentru cura interna (izvoarele 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 24 si 30) iar 3 pentru cura externa (izvorul 19 si forajele F2 si F4), 11 sunt in rezerva (8 izvoare si 3 foraje) si una este deteriorata (forajul F1). Apa surselor folosite in cura interna este condusa prin conducte din PVC la buvetele situate in pavilioanele de cura, de unde se distribuie la pacienti. Pentru sursele folosite in cura externa apa este condusa prin tuburi de PVC la rezervorul de acumulare al bazelor de tratament. Intregul sistem tehnic de exploatare si utilizare a apei se prezinta in conditii bune, interventiile in caz de avarie a instalatiilor facandu-se cu ajutorul personalului tehnic al statiunii. Afectiunile ce pot fi tratate la Olanesti sunt:
 
Afectiuni renale si ale cailor urinare:
 
– litiaza renala neoperata sau operata
– litiaza cailor urinare
– pielonefrita cronica
– glomerulonefrita cronica
– cistita cronica
– infectii urinare
 
Afectiuni ale aparatului digestiv:
 
– esofagite
– gastrite cronice hipoacide si hiperacide
– duodenite cronice
– ulcer cronic
– enterocolopatii cronice nespecifice
– stomac operat
 
Afectiuni cronice ale ficatului si cailor biliare:
 
– dischinezie biliara
– colecistita cronica necalculoasa sau calculoasa (cu calculi nemobilizabili)
– tulburari dupa ficat operat (colecistoctemie)
– hepatita cronica stabilizata
– pancreatita cronica
 
Afectiuni respiratorii:
 
– rinosinuzite cronice alergice
– bronsita cronica astmatiforma
– astm bronsic alergic
– noxe profesionale
– stari dupa pneumopatii microbiene netuberculoase sau virolice
– bronsite cronice
– traheobronsite cronice
– bronsectazie
 
Afectiuni metabolice si de nutritie:
 
– diabet zaharat
– dislipidemie
– hiperuricemie
– guta
– obezitate;
 
Afectiuni dermatologice:
 
– psoriazis
– ihtioze incipiente
– keratodermii
– eczeme cronice
– neurodermite
– dermatite seboreice
– acnee
– piodermite
 
Afectiuni alergice:
 
– de diferite tipologii (alimentare, medicamentoase, bacteriologice)
– cu manifestari diferite (respiratorii, digestive, cutanate: urticarii cronice, prurituri, dermite alergice de contact, eczeme profesionale)
 
Boli profesionale:
 
– intoxicatii cu metale grele: Pb, Hg, As, Mg, Zn
 
Afectiuni cardiovasculare:
 
– hipertensiune arteriala stadiul 1 si stadiul ½
– arteropatii periferice
 
Afectiuni asociate:
 
– afectiuni reumatismale degenerative
– afectiuni reumatismale abarticulare
– stari post-traumatice
– osteoporoza
– boli ale sistemului nervos periferic
– maladii ORL
– alergii
– afectiuni neurologice periferice
– pareze
– paralizii
– nevroza astenica
 
Afectiuni endocrine
Afectiuni ginecologice cronice
 
Tratamentul balnear este profilactic (profilaxie primara sau cura de sanatate la cei sanatosi, si profilaxie secundara – preventie a recaderii bolii), curativ si recuperational si se imparte in crenoterapie (tratament cu ape minerale) si tratament auxiliar (hidroterapie, electroterapie, fototerapie, aeroterapie, kinetoterapie, fizioterapie). In cura interna se iau in general 6 prize de apa pe zi, pe cat posibil direct de la sursa deoarece apele hipotone si izotone (cu sulf tritabil tiosulfati sau complexe coloidale sulfuroase) isi pierd stabilitatea in contact cu aerul, isi modifica aspectul dar si calitatile farmacodinamice in cateva ore. Unele ape trebuie incalzite la anumite temperaturi inainte de administrare. In hotelurile mari, exista “baruri” de ape minerale aprovizionate la ore fixe de 6 ori pe zi.
 
Cura externa beneficiaza de:
 
– pavilion cu instalatii pentru bai calde si instalatii pentru irigatii vaginale
– sectie de hidroterapie cu personal sanitar calificat unde se fac: bai generale, bai partiale, dusuri, dus-masaj, dus subacvatic, impachetari cu parafina, masaj uscat, bai cu plante medicinale, bai cu bule de aer
– sectie de electroterapie: solux, bai de lumina partiale, raze ultraviolete, unde scurte, diatermie, bai galvanice 4 celurare, diadinamici, interdin
– sectie de tratament cu instalatii de aerosoli
– sala de cultura medicala, kinetoterapie (kinetoterapie individuala si de grup; kinetoterapie cu aparatura speciala (bicicleta ergometrica, steppere, covor rulant, etc.), hidrokinetoterapie individuala si de grup la piscina
 
La Hotelul Parang exista o baza de tratament de fizioterapie si termoterapie unde se pot face zilnic cate 1286 proceduri medicale, printre care:
 
– bai cu bule si dus subacvatic, bai galvanice, bai minerale, bai de plante
– injectii cu apa minerala, curenti diadinamici, ionizari, solux, interdin
– stereodinatar, ultrasunete, impachetari cu parafina, masaj, aerosoli
– magnetodiaflux, ultraviolete, unde scurte, laser
 
Unitatea mai este dotata si cu o sala cultural-sportiva, 6 cabinete medicale, o sala de sterilizare si un laborator pentru analize medicale.
 
La Hotelul Olanesti exista 4 cabinete medicale, 8 cabinete de fizioterapie unde se efectueaza o serie de proceduri ca tratament asociat curei de ape, o sala de fitness, o piscina acoperita.
 
Climatoterapia este un factor imporatant pentru tratamentul si profilaxia bolilor si consta in schimbarea mediului pentru o perioada de cel putin 12 zile. Climatoterapia include doi factori importanti in tratamentul curativ, cat si in cel profilactic:
 
– o actiune de calmare, linistire, eliberare de stress.
– activ excitant: miscarea sistematica sub forma unei cure de teren (excursii, sport alternat cu ore de odihna).
 
Dietoterapia este realizata sub controlul personalului medico-sanitar de specialitate. Se intocmesc si se prepara zilnic un numar de 5 regimuri majore. Folosind clasificarea dupa prof. Pevzner, care clasifica dietoterapia in 15 regimuri, de la dieta 1 la dieta 15, in Olanesti se servesc dietele 1, 2, 3, 4, 5, in care se pot incadra toate afectiunile cu indicatii pentru Olanesti si care necesita un regim alimentar. In pensiunile si restaurantele hotelulurilor se pot servi meniuri dietetice corespunzatoare afectiunii de tratat: dieta hiposodata, hipoacida, hipoproteica, hipolipidica, hipoglucidica (diabet).
 

Atracții Turistice (Tourist Attractions)


 

 • Parcul Național Buila – Vânturarița – cel mai mic parc național din România, cu o suprafață de 4.186 ha, este amplasat în sudul Munților Căpățânii

 • Schitul Pahomie – Telefon: 0761 956 730. Amplasat în oraș, istoria acestui colț de rai începe în anul 1520, când vel stolnicul Popa Postelnicul, călugărit cu numele de Pahomie, și-a pus în gând să ridice sub stânca de calcar, lângă Izvorul Frumos, un altar, sau o biserică în miniatură, agățată efectiv de stânca înaltă. A fost ajutat de Sava Haiducul. După unele surse istorice, călugărul Pahomie nu ar fi altul decât marele ban Barbu Craiovescu. În anul 1684, Constantin Brâncoveanu repară schitul iar în anul 1793 domnitorul Alexandru Moruzzi acordă scutiri schitului, iar Constantin Hangerli se arată mărinimos cu cei de aici. Schitul este reconstruit la jumătatea sec. 20.

   

  Cazare (Accommodation) – 36:

   
  Hotel:
   

 • Alice – 3*, Aleea Trandafirilor, nr. 10. Telefon: 0250 775 482, 0740 259 989, 0746 122 502. Facilități: 14 camere și 2 apartamente (32 locuri) cu baie proprie și balcon, living, restaurant cu 42 de locuri, bar, sală de mese, sală de conferințe, sală de fitness, terasă, saună.

 • Central – 3*.

 • Livadia – 3*, str. Muncitorilor, nr. 1. Telefon: 0250 775 421, 0250 775 458, 0250 775 206, 0250 775 448, email: tbrcm_olanesti@yahoo.com. Facilități: 129 camere (258 locuri) cu baie proprie și balcon, restaurant cu 260 de locuri, bar de zi cu 16 locuri, sală de conferințe cu 80 de locuri, bază de tratament.

 • Maria – 3*, str. Antim Ivireanu, nr. 48. Telefon: 0250 713 603, 0250 713 478, email: contact@hotelmaria.ro.

 • Nina – 3*.

 • Olănești – 3*, str. Băilor, nr. 10. Telefon: 0250 775 047, email: rezervariolanestiriviera@yahoo.com. Facilități: 204 camere (408 locuri), restaurant cu trei săli cu un total de 464 de locuri, sală de conferințe cu 150 de locuri, sală de fitness, saună, bază de tratament.

 • Parâng – 2*.

 • Podium – 3*, str. Carol Davilla. Telefon: 0250 775 131, 0250 775 167, 0745 634 167.

 • Premier – 3*.

 • President – 3*.

 • Select – 3*.

 • Stogu – 3*, str. Parângului, nr. 1. Telefon: 0250 775 876, 0759 010 662, 0759 010 665, 0757 572 870, email: office@hotelstogu.ro. Facilități: Amplasat pe malul râului Olănești lângă parcul “Mihai Eminescu”, hotelul dispune de 21 camere și 3 apartamente (52 locuri).

 • Suprem – 3*.

 • Tisa – 3*, str. Libertății, nr. 2 A. Telefon: 0250 775 112, 113, 0754 888 093, email: tisaresort@gmail.com, contact@tisa.ro. Facilități: Amplasat în centrul stațiunii, hotelul dispune de 71 camere (142 locuri) cu baie proprie, restaurant, terasă, bază de tratament, Centru Aqua, sală de kinetoterapie.
   
  Pensiune / Pension:
   

 • Ana Lăcrămioara – 3*, str. Mihai Eminescu – Aleea Izvoarelor, nr. 4. Telefon: 0250 775 477, 0757 844 972, email: flori.radut@yahoo.com. Facilități: 9 camere (18 locuri) cu baie proprie, living, restaurant cu 120 de locuri, bar, cramă, sală de mese, salon de evenimente cu 50 de locuri, sală de conferințe cu 20 de locuri, terasă, sunt acceptate animale de companie, rent-a-car, transfer aeroport / gară, organizare excursii, limbi străine vorbite: engleză, franceză.

 • Andra – 3*, Aleea Trandafirilor, nr. 6. Telefon: 0250 775 023, 0722 360 513, 0722 696 213, email: pensiuneaandra_olanesti@yahoo.com. Facilități: 15 camere (34 locuri) cu baie proprie și balcon, living, bucătărie complet utilată, sală de mese cu 34 de locuri, terasă.

 • Bitu – 4*, str. Băilor, nr. 17. Telefon: 0250 775 155, 0769 914 710; 0760 160 840, email: office@hotelbitu.ro. Facilități: 16 camere (40 locuri) cu baie proprie, restaurant, bar, foișor, teren de sport, sunt acceptate animale de companie, închiriere ATV, organizare excursii.

 • Casa Tisa – 4*, str. Tisa, nr. 25. Telefon: 0250 775 113, 0754 888 093, email: contact@tisa.ro. Facilități: 5 camere (25 locuri).

 • Casa Vânătorilor – 4*, Intrarea Plescioara. Telefon: 0726 965 091, email: contact@casavanatorilor.ro Facilități: Amplasată pe malul stâng al râului Olănești, pensiunea dispune de 11 camere (25 locuri) cu baie proprie, restaurant cu 100 de locuri, bar, sală de jocuri (tenis de masă), foișor, loc de joacă pentru copii, echitație, închiriere biciclete, închiriere ATV, partide de pescuit, partide de vânătoare, organizare excursii.

 • Eden – 3*.

 • Europa – 3*, str. Mihai Eminescu, nr. 6. Telefon: 0250 775 321, 0741 375 287, 0744 549 911, email: barbu.laura@yahoo.com. Facilități: Amplasată pe aleea principală a izvoarelor minerale, pensiunea dispune de 8 camere (20 locuri) cu baie proprie, living, restaurant cu 70 de locuri, bar, sală de conferințe cu 25 de locuri, terasă, foișor, loc de joacă pentru copii, sunt acceptate animale de companie, închiriere biciclete, închiriere ATV, transfer aeroport / gară, organizare excursii.

 • Iulia Star – 5*, str. Epurești, nr. 9. Telefon: 0350 525 303, 0749 252 944, email: office@iuliastar.ro. Facilități: 18 camere (36 locuri) cu baie proprie și balcon, restaurant, sală de conferințe cu 20 de locuri, sală de fitness, loc de joacă pentru copii, închiriere biciclete, închiriere ATV, organizare excursii.

 • Izvoare – 3*, str. Mihai Eminescu – Aleea Izvoarelor, nr. 7. Telefon: 0757 572 870, 0744 592 870, email: stogu@rdslink.ro. Facilități: 10 camere (20 locuri) cu baie proprie, restaurant.

 • Maria – 2*, str. Forestierilor, nr. 12. Telefon: 0744 592 870, email: stogu@rdslink.ro. Facilități: 11 camere (22 locuri), bucătărie complet utilată, terasă.

 • Nicoli – 3*, str. Bradului, nr. 4. Telefon: 0250 775 755, 0744 701 764, 0763 488 888, email: receptie@nicoli.ro.

 • Noel – 4*, str. Libertăţii, nr. 46. Telefon: 0250 775 254, 0730 592 411, email: office@noelolanesti.ro. Facilități: 8 camere și 4 apartamente (24 locuri) cu baie proprie și balcon, restaurant, sală de conferințe, terasă, bază de tratament, loc de joacă pentru copii, organizare excursii.

 • Olănești Apartment – 4*, str. Forestierilor, nr. 11. Telefon: 0724 267 619, 0755 801 975, email: alinabarbutz@yahoo.com. Facilități: 15 apartamente (70 locuri) cu baie proprie și balcon, bucătărie complet utilată, foișor, loc de joacă pentru copii, sunt acceptate animale de companie, organizare excursii.

 • Rubin – 3*, str. Mihai Eminescu, nr. 5. Telefon: 0250 775 577, 0743 995 973, email: rubinolanesti@yahoo.com. Facilități: 8 camere (16 locuri) cu baie proprie și balcon, restaurant, bar, terasă, sunt acceptate animale de companie.

 • Seven – 5*, Intrarea Mosoroșii, nr. 6. Telefon: 0740 040 060, 0743 257 777, email: office@sevenolanesti.ro, sevenolanesti@yahoo.com. Facilități: 7 camere (14 locuri), cramă, terasă, teren de sport.

 • Trei Brazi – 3*, Aleea Muncitorilor, nr. 2 – 5. Telefon: 0768 497 306, email: treibraziolanesti@yahoo.com. Facilități: 14 camere și 2 apartamente (34 locuri), restaurant cu 140 de locuri, sală de conferințe, terasă, închiriere ATV, organizare excursii.
   
  Villa:
   

 • Aida – 3*, str. Piața Nouă, nr. 8. Telefon: 0749 989 383. Facilități: 5 camere (10 locuri) cu baie proprie și balcon, living, bucătărie complet utilată, terasă, grădină, închiriere ATV.

 • Ana – 3*. Telefon: 0250 775 001, 0744 509 152, 0744 792 345, email: cazare@vilaana.ro. Facilități: 4 camere (14 locuri), bucătărie complet utilată, sală de mese cu 20 de locuri, sală de conferințe.

 • Feny – 4*.

 • Iulia – 3*, str. Piața Nouă, nr. 6 – 7. Telefon: 0749 989 383. Facilități: 8 camere (20 locuri) cu baie proprie, living, bucătărie complet utilată, sală de mese, sală de conferințe, terasă, teren de sport, râu în curte, sunt acceptate animale de companie.

 • Nicoleta – 4*, str. Băilor, nr. 27 B. Telefon: 0744 786 959, email: nicoleta_onut@yahoo.com. Facilități: 10 camere (20 locuri) cu baie proprie, bucătărie complet utilată, terasă.

 • Tisa – 3*, str. Forestierilor, nr. 12. Telefon: 0250 775 113, 0754 888 093, email: contact@tisa.ro. Facilități: 14 camere (28 locuri) cu baie proprie, living, bucătărie complet utilată, sală de mese cu 20 de locuri, terasă, foișor, loc de joacă pentru copii, închiriere biciclete, închiriere ATV, organizare excursii.