Orașul Băile Herculane (județul Caraș-Severin, Banat) este format din:

 
– Băile Herculane (reședința)
– Pecinișca.
 
Staţiunea balneo-climaterică permanentă Băile Herculane
 

Este situată la o altitudine medie de 160 de metri, pe valea râului Cerna, și este încadrată la est de Munții Mehedinți si la vest de Munții Cernei, pe aceeaşi paralelă a Globului Pământesc cu Nisa şi Veneţia. Stațiunea a fost fondată în anul 102 d.Ch. de Împaratul Traian, romanii introducând și dezvoltând cultul balnear preluat de la greci. Numele stațiunii vine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus și al frumoasei Elena, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului între forța fizică și cea spirituală. Romanii au construit la Therme Herculi (Ad Aquas Herculi Sacras), temple, băi, monumente și statui, închinate zeilor Hercules, Aesculap și Hygieia. Atestarea documentară a stațiunii datează din anul 153 d.C., într-o tabulă votivă: „Zeilor și divinităților apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimiși ca delegați romani să asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcându-se nevătămați, au ridicat acest prinos de recunoștință”. În perioada romană, stațiunea era un important punct de atracție pentru aristrocații Romei antice, impresionați de puterea tămăduitoare a apelor de aici.

După retragerea romanilor, sub presiunea popoarelor migratoare, băile au decăzut pentru multă vreme. Deabia în 1736, generalul Andreeas Hamilton, guvernator al Banatului din partea împăratului Carol al VI-lea, reclădește băile și menționează existența termelor lui Hercules, Higeea și Esculap. Izvorul cu cel mai mare debit este Hercules, care are izvorul sub Hotelul Roman unde se află baia nr. 9. Stațiunea este vizitată împăratul Iosif al II-lea, împăratul Francisc I și împărăteasa Carolina, împăratul Franz Iosef și împărăteasa Elisabeta. În 1852 împăratul Franz Iosef considera Băile Herculane ca fiind „cea mai frumoasă stațiune de pe continent”, iar împărăteasa Elisabeta (Sisi) scrie un jurnal intim în care Băile Herculane sunt o prezență distinctă și încântătoare.

Factori naturali terapeutici:

 • ape minerale termale din Băile Herculane se grupează în: ape minerale clorurosodice, uşor sulfurate, bicarbonatate, cu o mineralizare totală de 0,5 – 2,6 g/l, o temperatură de 38,5 – 53,5 °C și un grad de radioactivitate ce ajunge până la 22MmC/l; ape clorurosodice, bicarbonatate, calcice, cu o mineralizare totală de 0,6 – 3,5 g/l si o temperatură de 45 – 56 °C; ape clorurosodice bromoiodurate, sulfuroase, cu o mineralizare totală de 2,8 g/l si o temperatură de 30 – 56 °C; ape clorurosodice bromoiodurate, sulfuroase, cu o mineralizare totală ce oscilează între 3,87 – 7,93 g/l si o temperatură de până la 62 °C. Principala caracteristică a apelor minerale de la Băile Herculane constă în concentrația foarte mare de hidrogen sulfurat, cu un maxim de 60 mg/l. Sunt cunoscute 16 izvoare cu ape termale, izvoare ce au o radioactivitate ridicată, putând fi comparate cu izvoarele din staţiunile Vichy şi Mont Dore.

 • bioclimat sedativ de cruţare, cu o aeroionizare foarte puternică – peste 2.000 ioni negativi / cm3

  Indicatii terapeutice:

 • Afectiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală si lombară însotită sau nu de cervicobrahialgii, lombosciatalgii, artroze, poliartroze)

 • Afectiuni reumatismale inflamatorii (spondiloză anchilozantă)
 • Afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendoperiostoze, periartrite scalpohulmerale, redori articulare post traumatice)

 • Afecțiuni neurologice periferice (pareze si paralizii)
 • Afecțiuni metabolice si de nutritie (forme usoare de diabet zaharat, artropatii gutoase, hiperlipemii, tulburări endocrine)

 • Afecțiuni asociate (ginecologice, respiratorii şi cardiovasculare, otorinolaringologice, afectiuni ale tubului digestiv, dermatologice, cardiovasculare, oculare, ameliorarea durerilor de cap şi a insomniilor, boli profesionale)

  Dotări:

 • Instalaţii pentru băi la cadă si bazine cu apă minerală termală sulfuroasă si clorurosodică cu posibilităti de kinetoterapie
 • Buvete pentru cură internă cu apă minerală
 • Bazine cu apă mineraăl termală în aer liber
 • Instalatii de aerosoli si inhalatii cu ape minerale
 • Instalatii pentru electroterapie si hidroterapie
 • Săli de gimnastică medicală si masaj medical
 • Saună

  Proceduri:

 • Kinetoterapie
 • Băi calde cu ape minerale în căzi şi bazine
 • Electroterapie
 • Hidroterapie
 • Aerosoli
 • Gimnastică medicală
 • Saună
 • Masaj 

  Atracții Turistice (Tourist Attractions)

   

  Domogled – Valea Cernei
  Domogled - Valea Cernei
  UNESCO: Domogled – Valea Cernei / Domogled – Cerna Valley
  (BANAT: Caraș Severin, OLTENIA: Gorj, Mehedinți)

  Este amplasat peste bazinul râului Cerna, de la izvoare până la confluența cu râul Belareca, peste Munții Godeanu și versantul drept al Munților Cernei și al Munților Vâlcanului și versantul stâng al Munților Mehedinți. […..] / Is located over Cerna river basin, from springs to the confluence with Belareca river, over Godeanu Mountains and the right side of Cerna Mountains and Vâlcan Mountains and the left side of Mehedinți Mountains. […..]

   

 • Gara Băile Herculane – este considerată cea mai frumoasă și cea mai plină de istorie gară din România. Clădirea în stil baroc decorată în interior cu picturi inspirate din mitologia romană, a fost construită în anul 1879 și a reprezentat casa de vânătoare a împăratului Franz Joseph al imperiului Austro – Ungar.

 • Piața Hercules – este centrul stațiunii Băile Herculane, aici fiind amplasate cele mai multe bijuterii arhitectonice ale stațiunii construite în sec. 19 – 20: Baia Apollo, Hotelul Dunărea, Hotelul Apollo, Baia Hebe, Hotelul Venus (1838), Edificiul „diregătorilor de la administraţia băilor”, considerată cea mai veche clădire din staţiune (1811), Hotelul Dacia (1906), Hotelul Domogled (1859) și Biserica (capela) romano – catolică, iar în centrul pieței fiind impozanta statuie a lui Hercule.

 • Statuia lui Hercules – statuia semi – zeului Hercules este unul din simbolurile stațiunii Băile Herculane, fiind amplasată în centrul acesteia în locul unei fântâni din marmură roșie, și a fost realizată în anul 1847. Statuia a fost turnată în bronz de către maeștrii Ramelmayer și Glantz din Viena.

 • Statuia reginei Omphala – amplasată deasupra coridorului acoperit ce facilita accesul pietonal dintre Hotelul Franz Iosif și Baia Carolina (Hebe) la capătul dinspre Baia Hebe, se află statuia reginei Lydiei, Omphala, iubita lui Hercule. Regatul Lydia se afla în vestul Anatoliei din Turcia, unde Hercules a slujit trei ani. Hercules și Omphala au avut un fiu, pe nume Lamus.

 • Statuia zeiței Diana – aproape de izvorul de apă minerală „Neptun II” se află statuia zeiței protectoare a câmpurilor, a animalelor și a vindecărilor miraculoase

 • Băile Imperiale Romane – datează din anul 153 d.Chr. și sunt funcționale și astăzi după aproape 2.000 de ani. Băile Imperiale Romane sunt localizate la subsolul hotelului Roman construit deasupra vechilor terme.

 • Băile Imperiale Habsburgice – sunt amplasate lângă Cazinou și au fost construite între anii 1883 – 1886 pe baza planurilor arhitectului Ignac Alpar. Considerate printre cele mai moderne edificii balneare din Europa, erau dotate cu 32 de cabine și 2 bazine din marmură roșie, unde își făceau cura balneară împărații și împărătesele Imperiului Austro – Ungar.

 • Vila Elisabeta – clădirea face parte din Centrul Imperial Istoric al stațiunii Băile Herculane și a fost construită între anii 1880 – 1882 în stil rococco de către Carol Tatarczi. A fost vila preferată a împărătesei Elisabeta (Sissi) care a locuit aici timp de șase săptămâni.

 • Cazinoul – a fost construit la începutul sec. 19 în stil baroc, fiind considerat cel mai popular cazinou din sud-estul Europei. Lângă Cazinou se află o specie rară de Sequoia Gigantea, plantată în anul 1864, cu o înălţime de 30 m și un diametru de 1,50 m.

 • Muzeul de istorie “Nicolae Cena” – str. Cernei, nr. 6, telefon: 0255 560 321, a fost înfiinţat în anul 1924 în clădirea fostului cazinou, și expune documente despre istoria stațiunii, pietre votive din vremea romanilor și alte materiale arheologice, monede antice, piese de ceramică, podoabe, inscripții, basoreliefuri din castrul Ad Mediam, arme și piese de harnașament.

 • Biserica „Schimbarea la Față” – biserică ortodoxă construită inițial în anul 1803 dar demolată în anul 1863 datorită intoleranţei habsburgilor care nu acceptau existenţa unei biserici ortodoxe româneşti în mijlocul staţiunii. Biserica (care există și azi) a fost reconstruită în stil bizantin în anul 1864.

 • Biserica romano – catolică „Adormirea Maicii Domnului” – a fost construită între anii 1836 – 1838, în timpul domniei Împăratului Ferdinand I. Împărăteasa Elisabeta (Sissi) participa la slujbele de aici în zilele Sfântelor Paști.

 • Podul din fontă peste râul Cerna – sau Podul de Fier, a fost construit pentru traficul pietonal între anii 1883 – 1886, în același timp cu Băile Imperiale Austriece, și face legătura între intrarea principală a Băii Neptun şi Parcul central. Are o lățime de 2,90 m și o lungime de 32 m, cu structură pe arc cu zăbrele cu două articulații, și parapet din fier forjat cu elemente decorative.

 • Vârful Domogled – are o înălțime de 1.105 m, fiind cel mai înalt vârf din Munții Mehedinți. Vârful Domogled este un important punct de belvedere asupra stațiunii Băile Herculane, asupra văii și a Munților Cernei. Traseele de drumeție spre vârf pornesc chiar din stațiunea Băile Herculane.

 • Ștrandul 7 Izvoare – este cel mai popular ștrand cu apă termosalină din stațiunea Băile Herculane. Amplasat la aproximativ 5 km de centrul stațiunii, ștrandul este frecventat anual de zeci de mii de turiști, aici fiind cel mai mare bazin de dimensiuni olimpice, din stațiune. Aici există și o terasă în aer liber, plajă cu nisip, bazin pentru copii și două bazine mai mici, iar lângă ștrand se află un camping cu căsuțe și loc pentru corturi.

 • Grota Haiducilor – se află la aproximativ 15 minute de mers pe jos de centrul stațiunii Băile Herculane. Grota are trei deschideri și a reprezentat un loc de refugiu și ascunzătoare pentru haiduci, dar a fost locuită de mult timp. Aici au fost descoperite unelte primitive, obiecte, vase și monede romane.

 • Cascada Cociului – este amplasată la 4 km depărtare de stațiunea Băile Herculane, din șoseaua principală parcurgându-se un urcuș de aproximativ o oră până la cascadă. Este cunoscută și sub numele de Cascada Roșeț și are o înălțime de peste 100 m.

 • Cascada Fecioara Maria – este o cădere de apă în după trepte, la baza primeia formându-se un mic lac. Cascada are o înălțime de aproximativ 8 m și este destul de ușor accesibilă. De la podul de piatră de la coada Lacului Prisaca se parcurg spre stânga aproximativ 4 – 5 km pe un drum forestier.

 • Cascada Vânturatoarea – este amplasată la 12 km depărtare de stațiunea Băile Herculane, și este o cădere de apă impresionantă, cu o înălțime de aproximativ 40 m. De la coada Lacului Prisaca după pod, se parcurg spre dreapta 1,5 km pe marcaj cruce roșie.

 • Izvorul de apă minerală „Neptun II” – sau “Izvorul de stomac”, se află pe malul drept al râului Cerna, lângă Izvorul de ochi, în interiorul unei clădiri circulare cu acoperiș conic, apa lui fiind bună pentru diabetici.

 • Grota cu Aburi – este o peșteră îngustă cu pereții negru – verzui, încărcată cu vaporii degajați de apa unui izvor termal care tâșnește prin crăpăturile peretelui din stânga.

 • Crucea Albă – punct de belvedere cu o priveliște superbă asupra stațiunii Băile Herculane reprezentat de un mic monument sub forma unei cruci albe.

 • Bazin termal “La Cădițe”

 • Cheile Pecinișcăi

 • Avenul lui Adam

 • Cheile Feregari (Prolaz)

 • Cheile Taznei

 • Dobroaia

  Atracții Turistice în apropiere de Băile Herculane (Tourist Attractions near Băile Herculane)

 • Satele izolate Ineleț și Scărișoara – sunt amplasate la aproximativ 20 km de Băile Herculane, pe înălțimile Munților Cernei, și reprezintă unele dintre cele mai izolate locuri din România. Singura modalitate de acces spre aceste sate o reprezintă urcarea unor scări de lemn prinse în stâncă.

 • Muzeul Porțile de Fier

 • Peștera Topolnița

 • Platoul Coronini

 • Sfinxul Bănățean

  Cazare (Accommodation) – 71:

  Hostel:
 • Sara’s Sons – 3*, Aleea Teilor, nr. 2 A. Telefon: 0255 560 577, 0745 097 453, email: office@sarassons.ro. Facilități: 23 camere (46 locuri).

  Hotel:

 • Afrodita – 4*, str. Complexelor, nr. 2. Telefon: 0255 560 264, 0725 723 936, email: rezervari@afroditaresort.ro. Facilități: 220 camere (440 locuri) cu baie proprie, restaurant, grădină de vară, două săli de conferințe cu o capacitate de 250 de locuri, sală de fitness, piscină interioară, piscină exterioară, saună.

 • Cerna – 3*, str. 1 Mai, nr. 1. Telefon: 0255 560 436, 0751 145 488, email: rezervari@hotelcerna.ro. Facilități: 96 camere (178 locuri).

 • Dacia – 2* / 3*. Telefon: 0255 560 819, email: herculane@sindtour.ro. Facilități: 350 camere (700 locuri).

 • Diana – 3*, str. Complexelor, nr. 8. Telefon: 0255 560 119, 0725 724 182, email: rezervari@dianaresort.ro. Facilități: Hotelul dispune de 220 camere (440 locuri) cu baie proprie, două saloane restaurant cu 250 de locuri și 300 de locuri, două săli de conferințe cu 250 de locuri și 300 de locuri, centru de tratament pentru consultații medicale, electroterapie, hidroterapie, masoterapie, kinetoterapie, centru wellness & SPA cu piscină acoperită, sală de fitness, săli de masaj și terapie.

 • Domogled – 3*.

 • Elite – 3*, str. Complexelor, nr. 2. Telefon: 0255 560 884, 0722 431 381, 0754 217 666, email: hotel_elite_herculane@yahoo.com. Facilități: 15 camere (30 locuri).

 • Ferdinand – 3*, Piața Hercules, nr. 1. Telefon: 0255 561 121, email: office@hotel-ferdinand.ro. Facilități: 54 camere (82 locuri) cu baie proprie, restaurant cu 84 de locuri, bar, sală de conferințe cu 100 de locuri, sală de fitness, grădină de vară, centru SPA cu bază de tratament, transfer aeroport / gară.

 • Geta – 3*, Aleea Castanilor, nr. 2. Telefon: 0255 560 043, 0741 463 687, 0762 665 077, email: cazarehotel@gmail.com. Facilități: 32 camere și 2 apartamente (68 locuri), restaurant, sală de conferințe cu o capacitate de 100 de persoane, bază de tratament pentru fizioterapie și băi termale (sulfuroase) la bazine.

 • Golden Spirit – 3*, str. Castanilor, nr. 1. Telefon: 0255 560 016, 0721 858 682, email: office@goldenspirit.ro. Facilități: 26 camere (52 locuri) cu baie proprie, restaurant cu 250 de locuri, bar cu 30 de locuri, terasă, sală de conferințe cu 50 de locuri, sală de fitness, saună, bază fizioterapeutică.

 • International – 3*, Aleea Florilor, nr. 1 A. Telefon: 0371 166 186, 0255 561 182, email: office@hotel-international.ro. Facilități: 19 camere (38 locuri).

 • Roman – 2*. Telefon: 0255 560 394, 0255 560 390, email: contact@hotelroman.eu. Facilități: 175 camere și 7 apartamente (364 locuri), restaurant, bar de zi, sală de conferințe, cabinete medicale, bază de tratament proprie, piscină interioară, sală de fitness.

 • Sun – Reno – 3*, str. Trandafirilor, nr. 97 A. Telefon: 0352 520 104, 0767 107 324, 0788 364 917, 0769 057 210, email: hotelsunreno@gmail.com. Facilități: 10 camere (20 locuri).

 • Tierna – 3*, la aproximativ 5 km. de Băile Herculane, la barajul de pe râul Cerna, Valea Cernei. Telefon: 0729 700 181.

 • Trandafirul Galben – 2*. Telefon: 0255 560 516, email: trandafirul_galben_cs@yahoo.com. Facilități: 27 camere (54 locuri).

 • Versay – 4*, str. Cernei, nr. 1. Telefon: 0355 429 098, 0770 969 621, email: rezervari@hotel-versay.ro. Facilități: 25 camere şi 2 apartamente (52 locuri), restaurant, bar, terasă, sală de conferinţe cu 30 de locuri, saună.

  Pensiune / Pension:

 • Ambasador – 3*, str. Vicol, nr. 4. Telefon: 0723 523 743, 0744 221 692, email: ambasador_herculane@yahoo.com. Facilități: 12 camere și 2 apartamente (32 locuri) cu baie proprie și balcon, living, bucătărie complet utilată, restaurant, bar, sală de mese, sală de conferințe, terasă, discotecă, foișor, echitație, loc de joacă pentru copii, sunt acceptate animale de companie, închiriere biciclete.

 • Andreea – 4*, str. Vicol, nr. 56 A. Telefon: 0744 691 181, email: rotaruionel@yahoo.com. Facilități: 5 camere (10 locuri) cu baie proprie, living, bucătărie complet utilată, foișor.

 • Argus – 2*, str. Zăvoiului, nr. 90. Telefon: 0255 560 359, 0723 263 828, 0723 040 169, email: rezervari@pensiuneaargus.ro. Facilități: 15 camere (35 locuri).

 • Belladonna – 3*, str. Trandafirilor, nr. 87. Telefon: 0255 560 689, 0371 087 245, 0723 285 671, email: patrulescudoina@yahoo.com. Facilități: 6 camere (12 locuri).

 • Bellevue – 3*, str. Pecinișca, nr. 174 A. Telefon: 0255 561 133, 0725 613 907, email: radoiflc@yahoo.com. Facilități: 5 camere (10 locuri) cu baie proprie și balcon, living, bucătărie complet utilată, sală de mese, terasă, grădină, piscină.

 • Calypso – 3*, str. Teilor, nr. 2. Telefon: 0255 560 073, 0724 561 313, email: contact@calypso-herculane.ro. Facilități: Amplasată la 50 de metri de centrul stațiunii, pensiunea dispune de 14 camere (32 locuri) cu baie proprie, living, restaurant cu 50 de locuri, bar, sală de mese, terasă, sală de conferințe, loc de joacă pentru copii, închiriere ATV, transfer aeroport / gară, echitație, organizare excursii.

 • Camelia – 3*, str. Pecinișca, nr. 175 E. Telefon: 0748 212 905, 0748 212 906, email: herculanepensiuneacamelia@yahoo.com. Facilități: 10 apartamente (40 locuri) cu baie proprie și balcon, living, bucătărie complet utilată, terasă, grădină, teren de sport, râu în curte, loc de joacă pentru copii, închiriere biciclete.

 • Cardinal – 3*, str. Pecinișca, nr. 159 B. Telefon: 0255 560 192, 0720 444 680, email: pensiuneacardinal@yahoo.com, office@pensiunea-cardinal.ro. Facilități: Amplasată la 3 minute de mers cu mașina de centrul stațiunii, pensiunea dispune de 12 camere (24 locuri) cu baie proprie, living, restaurant tradițional bănățean cu 40 de locuri, bar, sală de conferințe, sală de fitness, discotecă, piscină, jacuzzi, saună, solar, organizare excursii, transfer aeroport / gară.

 • Casa Anadam – 3*, str. Pecinișca, nr. 19. Telefon: 0255 560 650, 0720 308 083, 0755 097 097, email: casa@anadam.ro. Facilități: 5 camere (10 locuri), bucătărie complet utilată.

 • Casa Bianca – 3*, str. Trandafirilor, nr. 85. Telefon: 0255 560 194, 0746 052 172, 0751 210 090, email: cazarebianca@gmail.com. Facilități: 5 camere (10 locuri) cu baie proprie și balcon, living, bucătărie complet utilată, sală de mese, sală de jocuri (tenis de masă), terasă, grădină, livadă, râu în curte, teren de sport, loc de joacă pentru copii, organizare excursii.

 • Casa Codruța – 3*, str. Trandafirilor, nr. 123. Telefon: 0255 561 962, 0721 127 038, 0749 185 895, email: nicuav@yahoo.com. Facilități: 4 camere (9 locuri) cu baie proprie și balcon, bucătărie complet utilată, terasă, grădină, foișor.

 • Casa Illy’s – 3*, str. Zăvoiului, nr. 46. Telefon: 0744 564 882, 0747 081 036, email: casaillys@yahoo.com. Facilități: 4 camere (8 locuri).

 • Casa Lorabella – 3*, str. Zăvoiului, nr. 1. Telefon: 0255 561 796, email: casalorabella@gmail.com. Facilități: 8 camere (16 locuri) cu baie proprie, restaurant cu 36 de locuri, sală de mese, terasă închisă, sală de conferințe, terasă de vară pe malul râului Cerna, centru propriu de tratament balnear cu apă termo – sulfuroasă și electroterapie (diadinamice, ultrasunete), bazin în aer liber cu apă termală, foișor, loc de joacă pentru copii, sunt acceptate animale de companie, organizare excursii, închiriere ATV.

 • Casa Maria – 3*, str. Zăvoiului, nr. 35 A. Telefon: 0255 560 838, 0740 930 569, email: casa_maria_herculane@yahoo.com. Facilități: Amplasată pe malul râului Cerna, pensiunea dispune de 10 camere (20 locuri) cu baie proprie, restaurant cu 30 de locuri, bar, sală de mese, terasă, saună, piscină cu apă termală iluminată nocturn, plajă privată, organizare excursii, transfer aeroport / gară, transfer cu barca, limbi străine vorbite: engleză, franceză, italiană, germană.

 • Casa Mario – 3*, str. Abatorului, nr. 4. Telefon: 0721 335 763, email: rezervari@casamario.ro. Facilități: 8 camere (16 locuri).

 • Casa Natura – 3*, str. Gării, nr. 71 A (Zona Taberei de Copii). Telefon: 0762 623 342, 0762 623 936, email: pensiuneacasanatura@gmail.com. Facilități: 8 camere (16 locuri).

 • Casa Vivian – str. Trandafirilor, nr. 27. Telefon: 0744 280 446. Facilități: 5 camere (10 locuri) cu baie proprie și balcon, living, bucătărie complet utilată, terasă, grădină, foișor, râu în curte.

 • Charisma – 3*, str. Trandafirilor, nr. 137. Telefon: 0255 561 381, 0723 886 182, email: info@pensiunea-charisma.ro. Facilități: 10 camere (20 locuri) cu baie proprie, bucătărie complet utilată, terasă, foișor, piscină, loc de joacă pentru copii, închiriere biciclete, închiriere ATV, transfer aeroport / gară, organizare excursii.

 • Cuibul Viselor – La Johnny – 3*, str. Pecinișca, nr. 2. Telefon: 0756 063 377, email: cuibulviselor@yahoo.com. Facilități: 10 camere (32 locuri).

 • Deea – 3*, str. Zăvoiului, nr. 31 B. Telefon: 0746 855 380; 0733 709 737, email: contact@pensiunea-deea.ro, cristicirtoi@yahoo.com. Facilități: Amplasată pe malul râului Cerna, pensiunea dispune de 7 camere (14 locuri) cu baie proprie, living, terasă, piscină cu apă termală, organizare excursii.

 • Dumbrava – 3*. Telefon: 0755 697 981. Facilități: Amplasată în amonte pe râul Cerna, la km 12, pensiunea dispune de 20 camere (44 locuri), restaurant, terasă, bar, sală de conferințe, seri vânătorești, piscină.

 • Eden – 3*, str. Vicol, nr. 56 A. Telefon: 0255 561 155, 0726 306 962, 0744 811 636, 0771 245 642, email: contact@edenherculane.ro. Facilități: 5 camere (10 locuri) cu baie proprie și balcon, living, bucătărie complet utilată, sală de mese, terasă, grădină, foișor, închiriere biciclete.

 • El Plazza – 4*, str. Vicol, nr. 10. Telefon: 0255 560 768, 0788 818 808, email: elplazza.herculane@yahoo.com, rezervari@elplazza.ro. Facilități: 10 camere (24 locuri).

 • Floriana – 2*, 3*, str. Complexelor, nr. 11. Telefon: 0740 887 858, 0745 631 405, email: pensiunea.floriana@yahoo.com. Facilități: 9 camere de 3* și 6 căsuțe tip camping de 2* (30 locuri), restaurant, terasă, foișor de lemn cu grătar, loc de joacă pentru copii, camping, transfer aeroport / gară.

 • Foişor – 3*, str. Trandafirilor, nr. 1 B. Telefon: 0255 561 177, 0768 412 473, email: cristiann_herculane@yahoo.com. Facilități: 12 camere (26 locuri) cu baie proprie și balcon, living, restaurant, bar, bucătărie complet utilată, sală de mese, terasă, foișor, piscină, râu în curte, sunt acceptate animale de companie.

 • Hercules – 2*, str. Trandafirilor, nr. 90. Telefon: 0745 625 259, email: ione242000@yahoo.com. Facilități: 6 camere (12 locuri), bucătărie complet utilată.

 • Jojo – 4*, str. Pecinișca, nr. 175 B. Telefon: 0255 560 965, 0724 088 107, 0744 794 610, 0767 712 947, email: pensiuneajojo@yahoo.com. Facilități: 8 camere și 4 apartamente (32 locuri) cu baie proprie, restaurant, bar, terasă, piscină, saună, grădină, livadă, foișor, organizare excursii.

 • La Dolce Vita – 3*, str. Pecinișca, nr. 175 C. Telefon: 0255 560 105, 0748 155 585, 0752 144 010, email: ladolcevitaherculane@gmail.com, office@la-dolcevita.ro.

 • La Familia Dina – 2*, str. Trandafirilor, nr. 102. Telefon: 0754 478 300, email: ea.dinaselina@clicknet.ro.

 • Magic – 3*, str. Trandafirilor, nr. 72. Telefon: 0255 560 161, 0723 203 577, 0745 039 412, email: info@pensiunea-magic.ro. Facilități: 17 camere (38 locuri) cu baie proprie, restaurant, bar, sală de mese, sală de fitness, saună, piscină, jacuzzi, sunt acceptate animale de companie, organizare excursii.

 • Noblesse – 4*, str. Trandafirilor, nr. 51 B. Telefon: 0255 560 566, 0723 249 810, 0763 682 602, email: contact@noblesseherculane.ro. Facilități: 14 camere și 2 apartamente (32 locuri), restaurant, închiriere ATV, transfer aeroport / gară, organizare excursii.

 • Orhideea – 3*, str. Trandafirilor, nr. 52. Telefon: 0255 560 461, 0749 702 651, email: anna.lary@yahoo.com. Facilități: 17 camere (34 locuri) cu baie proprie, restaurant, bar, sală de conferințe, piscină, loc de joacă pentru copii, închiriere biciclete, organizare excursii.

 • Paradis – 3*, str. Trandafirilor, nr. 18. Telefon: 0255 561 989, 0744 570 532, email: hotel_paradis2006@yahoo.com. Facilități: 22 camere (49 locuri).

 • Pinul Negru – 3*, str. Castanilor, nr. 10 A. Telefon: 0723 167 050, 0764 461 423, email: coszmin88@yahoo.com. Facilități: 10 camere (20 locuri) cu baie proprie și balcon, restaurant, terasă, sală de fitness, sunt acceptate animale de companie.

 • Platinum – 3*, str. Vicol, nr. 40. Telefon: 0742 299 916, 0758 246 817, email: info@pensiunea-platinum.ro. Facilități: 8 camere (16 locuri).

 • Plopii Fără Soț – 3*, str. Trandafirilor, nr. 99. Telefon: 0722 210 778, email: mef_martinescu@yahoo.com. Facilități: 9 camere (20 locuri).

 • Popas Turistic Gorjanul – 3*, Valea Cernei, km. 8. Telefon: 0723 049 954, email: popasturisticgorjanul@yahoo.com.

 • President – 3*, str. Castanilor, nr. 9 A. Telefon: 0745 609 554, email: sorin.urzica@yahoo.com. Facilități: Amplasată în centrul stațiunii într-o zonă liniștită pe malul râului Cerna, pensiunea dispune de 14 camere (28 locuri), piscină descoperită, loc de joacă pentru copii, echitație, închiriere ATV, închiriere biciclete, rent-a-car, organizare excursii, transfer cu barca, transfer aeroport / gară.

 • Roua de Munte – 3*, str. Pecinișca, nr. 165. Telefon: 0255 561 561, 0723 425 858, 0773 727 186, 0723 769 089, email: office@rouademunte.ro, tudor662003@yahoo.com. Facilități: 7 camere (16 locuri) cu baie proprie și balcon, living, bucătărie complet utilată, sală de mese, sală de conferințe, sală de jocuri (tenis de masă), terasă, grădină, foișor, teren de sport, loc de joacă pentru copii, sunt acceptate animale de companie, echitație, organizare excursii.

 • Safrane – 3*, str. Trandafirilor, nr. 97. Telefon: 0255 561 000, 0721 804 353, email: info@pensiune-safrane.ro.

 • Sakura – 3*, str. Pecinișca, nr. 175. Telefon: 0255 560 898, 0745 601 949, email: cornelia_isopel@yahoo.com. Facilități: 3 camere (6 locuri).

 • Select – 4*, str. Castanilor, nr. 7. Telefon: 0255 561 113, 0744 345 612, 0744 755 410, email: pensiuneaselect@yahoo.com. Facilități: 8 camere (16 locuri) cu baie proprie și balcon, living, restaurant cu 50 de locuri, bar, sală de mese, terasă.

 • Speranța – 2*, str. Zăvoiului, nr. 16. Telefon: 0255 560 693, 0722 886 945, 0727 729 309, email: contact@pensiuneherculane.ro. Facilități: 10 camere (22 locuri) cu baie proprie, bucătărie complet utilată, terasă, foișor.

 • Șoimul – 2*, str. Zăvoiului, nr. 104. Telefon: 0255 560 653, 0723 668 457, 0740 668 457, email: deliabarbu@yahoo.com. Facilități: Amplasată pe malul râului Cerna, pensiunea dispune de 14 camere (28 locuri) cu baie proprie și balcon, bucătărie complet utilată, terasă, piscină, închiriere biciclete, transfer aeroport / gară, organizare excursii.

 • Vasy XL – 3*, str. Trandafirilor, nr. 128. Telefon: 0255 560 591, 0769 169 354, 0760 173 362, 0767 081 082, email: pensiuneavasyxl@yahoo.com. Facilități: 20 camere (42 locuri) cu baie proprie, restaurant cu 100 de locuri, bar, terasă, sală de conferințe cu 60 de locuri, sală de jocuri (biliard), piscină exterioară, fermă proprie, sunt acceptate animale de companie, închiriere ATV, organizare excursii.

 • Versant – 2*, str. Trandafirilor, nr. 32 A. Telefon: 0255 561 333, 0745 549 985, email: versant2001@yahoo.com. Facilități: 12 camere (24 locuri) cu baie proprie, restaurant, bar, terasă.

  Villa:

 • Adonis – 3*, str. Vicol, nr. 5. Telefon: 0255 561 829, 0723 743 061, email: receptie@vila-adonis.ro.

 • Adriana – 3*, str. Trandafirilor, nr. 66. Telefon: 0255 560 248, 0724 577 716, 0724 743 278, email: vila_adriana@yahoo.com, ryddyck@yahoo.com. Facilități: 7 camere (16 locuri), restaurant, terasă, rent-a-car, transfer aeroport / gară, partide de vânătoare.

 • Anghelina – 3*, str. Trandafirilor, nr. 84 A. Telefon: 0255 560 240, 0728 388 817, email: radutaherc@yahoo.com. Facilități: 3 camere (6 locuri) cu baie proprie, living, bucătărie complet utilată, terasă, grădină, livadă, fermă proprie, închiriere biciclete.

 • Floare de Colț – 3*, str. Florilor, nr. 7. Telefon: 0255 560 041, 0730 196 886, 0721 252 854, email: office@floaredecoltherculane.ro. Facilități: 20 camere (40 locuri) cu baie proprie, restaurant cu 40 de locuri, bar, sală de conferințe cu 40 de locuri, terasă, piscină, saună, închiriere biciclete, închiriere ATV, rent-a-car, organizare excursii.

 • Florilor – 2*, str. Trandafirilor, nr. 19. Telefon: 0255 560 247, 0721 939 908, 0723 940 958.

 • Hera – 3*, str. Complexelor, nr. 3 (Zona USGR). Telefon: 0255 560 291, 0722 756 247, email: office@vilahera.ro.

 • Matei – 2*, Valea Cernei, km. 7. Telefon: 0723 732 183, 0754 539 757, email: vilamatei@gmail.com. Facilități: Amplasată pe malul lacului de acumulare Valea Cernei, vila dispune de 6 apartamente (18 locuri) cu baie proprie, acces la bucătărie cu terasă complet echipată, foișoare, piscină cu șezlonguri, saună, biliard, ieșire la lac cu ponton pentru pescuit, organizare drumeții.

 • Mihai – 2*, str. Zăvoiului, nr. 31. Telefon: 0720 730 054, 0730 447 881.

 • Tilia – 3*, str. Vicol, nr. 36. Telefon: 0255 561 508, 0728 047 290, email: atilica@yahoo.com. Facilități: 4 camere (8 locuri) cu baie proprie și balcon, bucătărie complet utilată, terasă, grădină, foișor, loc de joacă pentru copii, închiriere biciclete, transfer aeroport / gară.